Kristianstads IK är just nu tvåa i Allettan södra där Tranås AIF ligger fyra. På tisdagen meddelande Skatteverket att man kommer begära KIK i konkurs.

Klubben har en skatteskuld på 1,3 miljoner kronor.

– Det som har gjort läget akut är att vi trodde att vi hade fått ett avbetalningsavtal med Skatteverket, men det gick inte igenom och nu behöver vi betala 1,3 miljoner innan konkursansökan kommer in till kommunen. Det brukar ta cirka en månad, säger KIK:s ordförande Christian Falk till Kristianstadsbladet.

Klubben har haft ekonomiska problem under en längre tid och Kronofogdemyndigheten har tidigare gjort en utmätning hos KIK. Då tog man med sig 20 oanvända hockeyklubbor och en slip. Klubborna auktioneras nu ut på Kronofogdemyndighetens hemsida.

Trots Skatteverkets besked tror klubbens ordförande på en lösning.

– Ja, man blir knockad av ett sådant besked när man får det. Luften går ur en. Men den responsen vi har fått från sponsorer och företag idag har varit fantastisk. KIK ska inte gå i konkurs utan vi ska hjälpas åt för att lösa det här, säger Christian Falk, som uppger att klubben bara under måndagen fick in 600-700 000 kronor.

Relaterat: Detaljen som sänkte Taif - igen: "Gör allt i vår makt för att hitta en lösning"
Relaterat: 100 mil i veckan för Tranås AIF: "Hockeytokig som man är"
Relaterat: Taif-spelarnas drag - hjälper supportrarna på bortaresan