Tangokvällen är en av årets Kammarmusikfestivals nyheter.

— Vi vill hela tiden förnya festivalen. Eftersom vi har märkt av ett stort tangointresse tänkte vi att det skulle vara kul att anordna en sådan här kväll, säger kulturchef Thomas Hanzén.

Utöver marknadsföring via sociala medier har inbjudan även skickats ut till flera av Sveriges tangoföreningar.

— Jag tror det kommer bli en höjdarkväll och att det kommer dansas in på natten. Slår det väl ut och vi får bra feedback kan det bli något liknande även under nästa festival.

En passionerad dans

Annons

Kvällen inleddes strax före klockan 18 med tangoundervisning för nybörjarna. Lärare var Marcela Troncoso och Ruben Marin, två professionella tangodansare som till vardags är bosatta i Malmö.

— Det är väldigt trevligt att vara här och visa upp dansen. Tangon är mycket passionerad och kräver ett samspel mellan dig och din partner, förklarar Marcela.

I nästan en timma fick deltagarna prova på flera av tangons grundsteg, något som var lättare sagt än gjort enligt många.

Orkester på scen

När Orguesta Tangarte intog scenen fick alla tangodansare möjlighet att vila benen i någon timma.

— Det blir ett väldigt dansant program i kväll med tangomusik från 40- och 50-talet. Först spelar vi inför sittande publik men senare öppnas dansgolvet upp igen, då hoppas jag vi får se mycket tango, säger orkesterledaren Juanjo Passo strax före konserten.