Hovslätts bussresors turer till Berlin tillhör företagets mest populära resmål. Det brukar bli cirka tio resor per år och de flesta som åker med på resorna bor i Jönköpingstrakten.

— Det brukar vara populärt att resa dit. Det brukar vara fullbokat, säger Vesa Mäkinen.

Senaste resan gick till julmarknader i Berlin i början av december. I nästa resa som arrangeras inkluderas nyårsfirande i Berlin. Bussen avgår från Jönköping den 29 december och det blir hemfärd på nyårsdagen. Resan är i det närmaste fullbokad.

Annons

För Hovslätts bussresor finns det i nuläget inget som tyder på att resan inte ska kunna genomföras.

Har ni fått några samtal från oroliga kunder under dagen?

– Nej, det är inte en enda som har hört av sig och frågat, säger Vesa Mäkinen.

På tisdagen uppgav tyska myndigheter att måndagskvällens attack på julmarknaden i närheten av Kurfürstendamm i Berlin med största sannolikhet var ett terrordåd. Svenska Utrikesdepartementet (UD) avråder inte från resor till Berlin, men uppmanar svenskar på plats att vara vaksamma på avvikande beteenden.

– Vi rättar oss efter vad UD och resebyråbranschen säger. Mycket mer kan vi inte göra, säger Vesa Mäkinen.

Även Swebus säljer resor till Berlin med en samarbetspartner och märker att julresorna är populära. En gång i veckan kan man åka buss från Jönköping till Berlin och det går bussar från Malmö till Berlin dagligen. Måndagens dåd påverkar inte hur Swebus ser på reseförsäljningen.

— Vi säljer våra bussresor till Berlin precis som vanligt, säger Christel Grip som är presschef för Swebus.