Många samlades i Withalasalen på lördagseftermiddagen. Så många att salen var mer än fullsatt och man tvingats ställa ett par extra stolar i ena gången för att få plats med alla som ville se komikern Thomas Petersson.

— Mina förväntningar är ganska höga. Jag gillar Thomas och det han gör, så jag förväntar mig att få skratta och att han håller samma goda standard som alltid, sa Roland Fridholm innan föreställningen började.

Komikern verkade dock inte göra någon besviken. Redan innan han dök upp på scenen skrattade publiken. I introduktionen som Petersson själv skrivit säger han sig vara den snyggaste komikern i Sverige, något som uppläsaren inte riktigt höll med om.

Inte genomtänkt

Annons

Petersson har främst fokuserat showen ”Tillbaka till verkligheten” på saker som inte är helt och hållet genomtänkta. Saker som han själv säger eller som andra råkat säga och tar upp Löfvens citat vid båtolyckan i Medelhavet.

— Vissa saker är inte riktigt genomtänkta. Som när Stefan Löfven sa ”det är många döda som försöker fly”. De äldre tänkte ”Nej men Löfven vad säger du nu?”. Och de unga säger ”Kollar han på Walking dead?”.

Enligt honom själv är det en del trams på scen, som när han börjar dra ordvitsar. Men Vetlandapubliken vek sig dubbla av skratt trots hans påstående. Som när han berättade hur svårt det är för alla män att köpa rätt storlek i kläder till sina fruar.

— Det vore lättare om hon var en spådam. För är hon ju medium.

Kan inte sluta skratta

Skämten verkade gå hem då man även mellan skämten och de högljudda skratten kunde höra vissa som inte kunde sluta fnissa.

— Jag har sett honom live en gång tidigare och han var bra då och är lika bra nu. Man ser vissa på tv men de är inget att ha. Ska det vara någon humorshow jag går och tittar på skulle det vara Thomas, säger Inger Fransson.