– Den största skillnaden mot då är att jag numera sjunger på svenska, säger han. Men i Eksjö har jag med mig mitt band, så det blir ganska mycket Timo-hits och vi rockar på bra.

Han väljer att inte hänga upp sig på att han nu är åtta år äldre. Eksjöpubliken har redan fått se vad han går för. Sommaren 2016 framförde han Ted Gärdestad-låtar på museigården.

– Det var väldigt roligt! berättar han. Jag gick ut i publiken, lade mig på en filt och någon hällde bubbel i munnen på mig när jag sjöng!

TIMO RÄISÄNEN

Ålder: 39 år

Bor: I Hindås utanför Göteborg

Familj: Ja, en jättetrevlig!

Kar..

TIMO RÄISÄNEN

Ålder: 39 år

Bor: I Hindås utanför Göteborg

Familj: Ja, en jättetrevlig!

Karriär: Började som gitarrist i Håkan Hellströms band, släppte sedan fem soloskivor på engelska. 2016 spelade han in en skiva med Ted Gärdestad-tolkningar och förra året kom hans första skiva på svenska med egna låtar: ”Tro, hat stöld”.

Utmärkelser: P3 Guld: Årets manliga artist 2007 och Guldmicken 2008, vann Alla tiders hits i SVT 2013 med sin tolkning av ”Lyckliga gatan”.

Radio/Tv: Gör sitt eget musikprogram i P2 och har programlett P3 Guld och Grammisgalan. Har även medverkat i På spåret, Så ska det låta och Allsång på Skansen.

Annons

Drog över

Då fick han hålla på tills energin tog slut. Annat var det på stadsfesten 2010. Bandet som spelade före drog över och orsakade därmed att Timo Räisänens spelning blev kortare.

– Vi får hoppas att det inte händer igen, säger han.

– Fast sådana grejer kan göra att jag blir ännu mer peppad och får extra energi att visa publiken var skåpet ska stå.

Men han avslöjar att bandet i fråga inte fick stå med på gästlistan när de ville gå på en annan av Timos spelningar några månader senare. Så han har redan fått sin revansch.

Hål efter Ted

Sommarens spelschema är späckat, från en flotte i Karlskoga till allsång i Grebbestad. Men han har inga problem med att hålla ångan uppe till Eksjö. Kanske bjuder han även på något av Ted Gärdestad.

– Jag trodde att Tedgrejen var en parentes i min musikaliska utveckling, men när jag slutade spela de låtarna uppstod ett hål, säger Timo Räisänen.