Två män, i 50- och 60-årsåldern, har suttit häktade i Jönköping sedan november. De är båda på sannolika skäl misstänkta för mord i Tovrida samma månad.

Fakta: Detta har hänt

13 november: En man hittas död tidigt på söndagsmorgonen av festdeltagare i en bostad i Tovrida..

Fakta: Detta har hänt

13 november: En man hittas död tidigt på söndagsmorgonen av festdeltagare i en bostad i Tovrida utanför Lekeryd. Samtliga på platsen hämtas in till förhör och en man i 60-årsåldern anhålls under dagen.

15 november: Den misstänkte mannen häktas vid Jönköpings tingsrätt. Samtidigt har polisen anhållit ytterligare en man i 50-årsåldern. Han häktas dagarna där på.

Polisutredningen: I ett tidigt skede misstänkte polisen att den döde mannen, som var i 40-årsåldern, hade legat död en längre tid. Något som senare bekräftades av obduktionen. Det har varit svårt att fastställa en exakt tidpunkt för det misstänkta mordet men troligen skedde det i november månad.

Under vintern har polisen utrett omständigheter kring det misstänkta mordet efter att en död man hittades under en fest i en bostad i Tovrida. Mannen hittades av festdeltagare och hade troligen legat död en tid. Det dröjde innan polisen kunde identifiera mannen men hans identitet har numera fastställd och anhöriga har underrättats.

LÄS MER: Anhöriga till misstänkt: "Ropat på hjälp"

Annons

Åklagarna har tidigare uppgett för JP att de har en klar bild om vad som har hänt kring det misstänkta mordet. Närmare detaljer kommer allmänheten strax att få reda på då utredningen i stort sett är klar.

— Som vi bedömer är vi i slutskedet av utredningen. Det är svårt att säga när och om åtal kommer veckas men vi kommer ha ett besked inom de närmsta veckorna, säger åklagaren Jessica Andersson.

Hon berättar närmare att utredningens huvuddel är klar och man väntar in en del teknisk bevisning. Nu kommer utredningen att granskas av de misstänkta och dess försvarare innan ett eventuellt åtal kan veckas. De är häktade för mord men vilken rubricering ett åtal skulle ha kan åklagarna inte specificera i nuläget.

Enligt tidigare uppgifter till JP kan dödsorsaken vara att mannen blivit skjuten i huvudet. En uppgift som åklagaren inte velat bekräfta.