Uppgifter nådde tidningen om att det traditionsenliga nyårsfirandet på torget skulle brytas det här året. Men Lars Persson bekräftar att man kör på som tidigare.

– Det blir traditionsenligt firande, varken större eller mindre. Kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg (C) håller tal och sedan skjuts det rakteter vid tolvslaget och det är ett auktoriserat företag med alla sina tillstånd och säkerhetsrutiner som håller i det ansvaret.

Däremot berättar Lars Persson att Eksjö stadsutveckling, som står bakom arrangemanget tillsammans med lokala sponsorer, diskuterar eventuella förändringar inför framtida evenemang.

– Jag vet att det förekommer diskussioner, kanske att det inte blir fyrverkerier nästa år utan ett firande i annan form, men det återstår att se.

Persson uppskattar att tusentals människor brukar samlas för ett gemensamt firande på torget.

– Det kan vara helt tomt tio i tolv och sedan strömmar det ut folk från alla gränder. Tanken från Eksjö stadsutveckling med ett gemensamt firande är att man inte ska stå ensamma och skjuta utan att det istället sker på ett säkert sätt, det är ju heller inte tillåtet att stå och skjuta hur som helst i ett tätbebyggt område.