Tranåskillen Adam Wikner kommer under inledningen av nästa år att spela SM i Umeå.

16-åringen fick i dagarna besked om att han är uttagen i Smålandslaget som åker till Västerbotten för en turnering mellan den 4-7 januari.

– Såklart jättekul att få beskedet. Man visste inte om man skulle gå vidare och konkurrensen var hård så det var roligt när man gjorde det, säger han.

Wikner är född 2001 och började under måndagen ekonomiprogrammet på Holavedsgymnasiet i Tranås.

Annons

IBF Tranås-spelaren ser fram emot SM-slutspelet och tror att Småland kan lyckas väl.

– Jag har inte jättemycket att jämföra med, men tycker att vi har ett bra lag men många jämna spelare så det ska nog kunna gå rätt bra för oss.

För egen del hoppas 16-åringen såklart på så mycket speltid som möjligt.

– Det kommer ju bero lite på hur man presterar på träningarna innan och på matcherna och vilka som spelar och hur mycket kan nog komma att ändra sig rätt mycket. Det kommer att vara hård konkurrens och jag kan bara göra mitt bästa.

Innebandysäsongen närmar sig med stormsteg. Wikner som redan tillhör seniorlaget i IBF tycker att klubben ska ha så pass bra lag så att de kan nå en framgångsrik säsong.

Att klubben spelar på så låg nivå som i division 3 – vill han vara med och ändra på.

– Klart att vi inte vill vara där och vi försöker att satsa uppåt. Tycker att vi ska ha förutsättningar till det också och det är det som man jobbar för och vill hela tiden.