Tidningen har varit i kontakt med Mats Antonsson (KD) och Mikael Stenqvist (S), som båda ser fram emot #kandulova-satsningen.

De tror att satsningen kan lyfta valdebatten och politikerna lovar att svara på frågorna.

– Jag tycker att det är en jättebra satsning, medborgarna vill ju veta vad vi politiker går till val på. Jag träffar många människor som tycker att vi bara pratar runt, att politiker i tv inte svarar på varandras frågor. Nu är det upp till bevis, att vi svarar på läsarnas frågor, säger Mats Antonsson.

Svåra frågor

Även Mikael Stenqvist är positiv till satsningen - att initiativet leder till att fler blir intresserade av politiska frågor .

– Ja, jag hoppas att läsarna och Tranåsborna tar chansen att ställa många frågor och de får gärna vara lite svåra. Det är de tuffa frågorna som är viktigast, även om det kan bli ett obehagligt svar. Det är viktigt att vara ärlig och tydlig i svaren.

Mats Antonsson och Mikael Stenqvist är inte rädda för att ge vallöften.

– Nej, KD arbetar för fler bostäder till äldre, så kallade trygghetslägenheter i centralt läge. Vi vill också arbeta för att alla nysvenskar ska hamna i egen försörjning, säger Mats Antonsson.

– Jag hoppas verkligen att vi kan införliva våra vallöften, men sedan har vi en verklighet att förhålla oss till och det gäller att vi får majoritet när det ska tas beslut, förklarar Mikael Stenqvist.

Annons

Stenqvist tycker att det är lite väl mycket vallöften - att det lovas vitt och brett

– Ja, jag tycker att det lovas alldeles för mycket för att få en bättre styrande position. Det är viktigt att kunna införliva vallöftena för att kunna bygga en bra framtid i Tranås, förklarar han.

Via www.tranastidning.se/kandulova2018/ kan du både ställa frågor till politikerna och se deras svar i realtid.

#kandulova Tranås kommun

Dessa politiker svarar på läsarnas frågor i Tranås kommun:

Mikael Stenqvist (S), Mats ..

#kandulova Tranås kommun

Dessa politiker svarar på läsarnas frågor i Tranås kommun:

Mikael Stenqvist (S), Mats Antonsson (KD), Leif Andersson (C), Björn Forsell (SD), Suzanne Schöblom (V),Karin Sissek (V) och Kew Nordqvist) (MP),