Tranåstalangen är en av 32 tjejer födda 02 som har blivit uttagna i Team Sweden. Uttagningen skedde via Slected Players läger i Karlstad tidigare under sommaren.

Selected Player

Selected Player är Svenska Innebandyakademins koncept för talangutveckling.

Selected arbe..

Selected Player

Selected Player är Svenska Innebandyakademins koncept för talangutveckling.

Selected arbetar med spelarena individuellt och har som mål att varje spelare ska utvecklas till nytta både för sig själv och för sitt lag.

Svenska Innebandyakademin bygger inga landslag, men har som mål att bygga talanger och individer som platsar i landslaget så småningom.

Urvalet av spelare sker dels genom Svenska Innebandyakademins egen personal, men de har även kontakt med tränare och andra insatta som rekommenderar spelare.

– Jag har varit med i Selected Players i två år nu men det här är första gången som jag blir uttagen till Team Sweden säger Ronja Andersson och fortsätter:

– Förra året när vi var iväg på läger var jag skadad, så då kunde jag inte spela så mycket. Nu i år kände jag att det gick mycket bättre, men jag blev ändå överraskad när jag fick beskedet.

Till Finland får bara de främsta talangerna från hela landet i varje åldersklass åka. I Helsingfors väntar nu cupspel mot två finska lag och ytterligare ett lag från Team Sweden.

– Det ska bli roligt att möta nya spelare och att få spela innebandy. Det är lite nervöst också men det ska nog bra, säger hon.

Ronja Andersson spelar till vardags med IBF Tranås DJ19–lag där hon gjorde 14 poäng på 12 matcher i vintras. Hon fick även känna på att vara med i a–laget som vann division 2 och seden fick en friplats till ettan nästa säsong.

– Jag spelar i DJ19 men tränar med a–laget. Jag var med några matcher där också, bland annat i kvalet, säger Ronja, som påbörjade resan mot Helsingfors under fredagen.