Träningsverket, som drivs av Aneby gymförening, har varit trångbott, men nu är man på god väg att få ett betydligt luftigare gym.

En stor del av arbetet har genomförts med hjälp av frivillig arbetskraft. P-O Ängegärd berättar exempelvis om hur befintlig utrustning har flyttats runt och om hur plattor, sådana mjuka som används på lekplatser i stället för sand, nu finns i ”styrkeområdet”.

Ljusa lokaler

– Men där man ska stå när man lyfter tungt, där är det helt fast, försäkrar han.

Motionsträningsredskapen, som löpband och roddmaskiner, har fått flytta en trappa upp, till ljusa lokaler med fönster ut mot Furulidsområdet och skogen.

På så vis har plats frigjorts på bottenvåningen, som har blivit luftigare och det har blivit mer utrymme för både olika styrkemaskiner och för dem som lyfter med fria vikter. Det har också blivit en del nya maskiner. Man har också köpt så att det numera är dubbletter av några maskiner, som det lätt har blivit kö till.

Intresset ökar

– Dessutom finns det maskiner för några muskelgrupper till nu.

Annons

Ängegärd berättar också att man ju har profilerat sig som ett gym för motion och folkhälsa, men att dessutom är så att intresset för att lyfta tungt har ökat med åren. Större lokaler har blivit en nödvändighet.

– Nu har vi klarat av en av de viktigaste deletapperna, kanske den som kommer att märkas mest, säger han.

Kvar att göra är bland annat att fräscha upp barnrummet och att installeras en helt ny ventilation. Snart kommer man också att kunna gå in på framsidan av Fritidsgården, där en ny receptionsdisk redan är på plats, redo att tas i bruk.

I dag används entrén på framsidan av socialen, som har kontor i en del av Fritidsgården. De ska finnas kvar även i fortsättningen, men ska i stället få en ny entré på ena kortsidan.

Mycket nöjd

Andra förändringar är också att den som tittar på tv under träningen kommer att kunna ladda ner en app i mobilen för att få det ljud man vill ha, beroende på vad man kollar på för något.

En av besökarna på gymmet var Jan-Olov Adolfsson, som för tillfället använde en av roddmaskinerna. Han var mycket nöjd.

– Det är fint att sitta här och titta ut genom fönstren, sa han, och tillade att han tycker att föreningen gör ett mycket bra jobb.