Natten till den 29 maj i år stals en gräsklippare och ett släp utanför Lannaskede - Myresjö kyrka, i Landsbro. En person som bor i området gjorde vissa iakttagelse under den aktuella natten och larmade polisen.

Strax därefter påträffade polisen en bil med de tre personerna som senare blev misstänkta för stölden. Ett stulet släp var då kopplat till fordonet.

Den stulna gräsklipparen hittades senare på en skogsväg, inte långt från den platsen.

Vaga uppgifter

Under rättegången förnekade samtliga misstänkta att de gjort sig skyldiga till stöld.

”De uppgifter som samtliga tilltalade har lämnat vid huvudförhandlingen har i stora delar varit summariska och vaga” står det i tingsrättens dom.

Men den stora frågan i målet var vem, eller vilka, som tillgrep åkgräsklipparen och släpkärran. Tingsrätten konstaterar att det inte går att dra några säkra slutsatser om vem, eller vilka, av de tre personerna som satte släpkärran på bilen. Vidare konstaterar rätten att det möjligen skulle kunna ha varit någon annan person som gjort det.

”Inte heller finns någon utredning rörande hur de tilltalade (den tidigare misstänkta trion) eventuellt skulle ha deltagit i planeringen av stölden”, står det i tingsrättens dom.

Därmed ogillades åtalet för stöld, vilket innebär att alla tre misstänkta personerna frikändes på den punkten.

Straffas för rattfylleri

Trion som misstänktes för gräsklipparstölden består av två män och en kvinna. En av de båda männen, en man i 50-årsåldern, straffas för grov olovlig körning vid tre tillfällen samt för ringa narkotikabrott vid lika många tillfällen och för ett rattfylleri. Straffet för samtliga brott som han anses skyldig till bestämdes till två månaders fängelse.

Annons