Det brukar ju vara lite pirrigt att ställa sig på en scen och framföra något man övat på. Vara sig det gäller att hålla tal, sjunga en sång eller som i Folkets hus i går spela en låt. I alla fall för de flesta, skulle man kunna tro. Av det syntes dock ingenting när ett 20-tal elever under måndagen till synes vant bjöd på smakprov ur sin musikrepertoar.

– Det är klart att det är nervöst första gångerna man ska spela inför mycket folk, man är rädd att man ska spela fel, men jag är ganska van nu, berättade Astrid Anckarman som för dagen skulle spela piano men annars även har scenvana från dansen.

Trivs på hemmaplan

Det där med scennerver verkar alltså lägga sig med tiden för en del. Att för en Mariannelundsbo som Astrid vara på hemmaplan och uppträda bidrog inte heller det till någon nervositet. Tvärtom.

– Jag tycker det är skönt att spela här där många känner en. Det blir lugnare och inte lika pinsamt som det kan bli när man spelar för andra, förklarade hon.

Roligast tillsammans

Åldern på årets deltagare sträckte sig från de som går i tredje klass till de som går tredje året på gymnasiet. Något som gladde en av kvällens musiklärare, Maria Alverhed.

– Det är så roligt att så många vill vara med. Vi försöker så långt som möjligt sätta ihop dem i grupper och ensembler så att de får spela ihop. Det är lite det musiken handlar om, att spela tillsammans. De har väldigt kul tillsammans, berättade hon.

Annons

Icke att förglömma från kvällen var också att klass 7A från Furulundsskolan hade ordnat aftonens fika.