Trygve Carlson jobbar till vardags på LRF Konsult i Vetlanda och Trisslotten som tog honom till tv-studion i Stockholm var en påskpresent från arbetsgivaren. Den vinnande lotten hade köpts på Pressbyrån på centralstationen i Vetlanda, enligt Svenska Spel.

Alla anställda på LRF Konsult hade fått en Trisslott av företaget när de samlades till påsklunch. Trygve Carlson, som vanligen inte köper lotter, kollade inte om det var vinst på lotten direkt. Han skulle göra ett ärende och gav i stället lotten till sin fru Karin.

– När jag kom tillbaka sa hon att det var något konstigt med lotten, berättade Trygve under fredagsmorgonens tv-sändning.

Det "konstiga" med lotten var tre tv-rutor.

– Det var 60 kronor i vinst men också tre tv-rutor och ingen av oss visste riktigt vad det betydde. Så vi ringde Svenska Spel och när de berättade att vi var garanterade minst 100 000 kronor kändes det fantastiskt.

När det var dags att välja lott i TV4-studion hade Trygve Carlson redan bestämt sig för att ta den sjunde lotten i högen. Han räknar sju som sitt turnummer.

– Det är min födelsedag och sen så förlovade vi oss på det datumet också så på så sätt är det ett turnummer, sa Trygve och såg på sin fru Karin, som också var med under sändningen.

När Trisslottens nio rutor var skrapade stod det klart att Trygve och Karin hade vunnit 100 000 kronor.

– Vi är ödmjuka inför varje summa och 100 000 kronor är ju fantastiskt. Det är ju en vinst i sig bara att få komma hit och uppleva allt, säger Trygve Carlson.

Annons

För vinstpengarna planerar Trygve och Karin att göra en resa till USA och besöka några av svenskbygderna i delstaten Minnesota.