Det började med ett totalstopp i tågtrafiken mellan Skövde och Falköping vid 21.45-tiden på måndagskvällen då ett elfel inträffade.

Under natten till tisdagen jobbade personal på Trafikverket med att hitta problemet. På tisdagsmorgonen var det ännu inte åtgärdat och problem fanns kvar på tisdag eftermiddag. Då sa Alexandra Elias, presstalesperson på Trafikverket, till TT att man hade en del förseningar på grund av elförsörjning.

Västtågen på sträckan Göteborg-Alingsås och norrut samt fjärrtågen på sträckan Göteborg-Skövde-Stockholm påverkades.

Under tisdagen tillkom flera bekymmer som tågstopp på grund av en påkörd person vid Flemingsbergs station. Något som påverkade alla tåg till Göteborg.

På eftermiddagen gav Alexandra Elias en nulägesrapport från Trafikverkets presstjänst.

– Hela dagen har vi haft problem med strömförsörjningen. Det beror på ett elfel mellan Skövde och Falköping. Vi har anlitat en extern aktör för att åtgärda detta men i nuläget har jag inte prognos för när detta kan vara löst.

Det andra som försenade tågen fjärrtåg och länståg var ett planerat banarbetet som redan gjorde att tågtrafiken fick enas på ett spår vilket gav förseningar i båda riktningarna på västra stambanan.

– Men utöver det så har det uppstått ett växelfel ganska nära banarbetet vilket gör att vi måste förlänga den enkelspåriga sträckan vilket gör att man måste köra långsamt under en längre sträcka än planerat.

Annons

På onsdagen meddelade Trafikverket i ett pressmeddelande att tågtrafiken var igång igen med full kapacitet.