Smålands-Tidningen

Annons

TV: Barnens rop skrev om Sveriges historia

TV: Barnens rop skrev om Sveriges historia

Roparrörelsen på 1800-talet fick en avgörande betydelse Sveriges historia. Nu skildras den på film, med Åsens by som en av inspelningsplatserna.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

De ställer upp i regionvalet – se listan över alla 80 politiker

Bättre primärvård, billigare seniorbusskort eller bygga ut den regionala tillväxten. Vad vill politikerna i Region Jönköpings län satsa på, egentligen? Nu presenterar vi en politiker från varje parti - som svarar på tre korta frågor.

Ensamhet en valfråga: ”Lika stort hälsoproblem som rökning”

Ofrivillig ensamhet är ett stort problem i Sverige. Det menar Kristdemokraternas vice partiledare Jakob Forssmed som under sitt Eksjöbesök menade att ensamheten bör få större politiskt fokus.

Misstänkt mord i Stockaryd – kvinna hittad död

En kvinna i 40-årsåldern hittades död i en lägenhet i Stockaryd under tisdagens förmiddag. Senare under kvällen anhölls två män, skäligen misstänkta för för mord.

Så gick det i viltspårs-SM

Bengt Söderman med hunden Nimrods Valborg försvarade titeln när SM i viltspår för bassethundar avgjordes i utkanten av Värne under den gångna helgen.

Värmebölja på äldreboendet: "Det var som att gå in i en vägg"

Installationen av luftkonditionering blev aldrig fulländad till sommaren och på flera avdelningar på Antuna steg temperaturen över det normala.

Inför valet – så ska bostadssituationen i Eksjö kommun blir bättre

Just nu pågår Smålands-Tidningens artikelserie "Valkollen" inför valet 9 september. Under ett antal veckor framöver kommer partirepresentanter ge svar på frågor som som rör Eksjö kommun. I dagens sammanställning avhandlas bostadssituationen i Eksjö.

Mordåtalad ska ha mordhotat förr enligt åtal

Mannen som nu sitter häktad misstänkt för mord och mordförsök i Vetlanda har tidigare agerat aggressivt. Bland annat ska han vid flera tillfällen ha tagit strupgrepp och använt kniv mot kamraten som han stundtals fick bo hos. Detta enligt åtalet som kom på tisdagen.

De fick spela unika spelet - för första gången någonsin

Boken Handbok för superhjältar har blivit riktigt populär, och nu har den även gjorts om till ett rollspel. Under tisdagen spelades spelet för första gången på Aneby bibliotek.
Artikel 2 av 9
De ställer upp i regionvalet – se listan över alla 80 politiker
Tillbaka till startsidan