Bowlingtv.se fångade Peter Nordenssons miss på film – ett klipp som fått stor spridning sedan det lades ut under lördagskvällen.

– Jag kommer nog få höra om det här ett bra tag framöver. Det spelar nog ingen roll vad jag gjort innan eller vad jag kommer göra efter för det är nog det här man blir ihågkommen för, säger Peter Nordensson när tidningen når honom på telefon.

Han tar uppståndelsen med ro och skrattar mest åt den.

– Det är väl det bästa man kan göra, jag kan bara garva åt det, säger han.

Fram till hans allra sista slag i matchen hade han gjort en kanonmatch. Han var poängbäst av samtliga spelare och högst delaktig i att Team Clan kunde ta en viktig seger i bowlingens elitserie.

Det var då det hände.

”Druckit för mycket öl”

När Peter Nordensson gick för en spärr fastnade han med tummen i klotet. Resultatet blev att klotet for rakt upp i luften, genom taket och landade sedan med en rejäl duns på banan igen.

– Det här är ju något man bara ser på Youtube när någon har druckit lite för mycket öl när de ska bowla, förklarar Nordensson skrattandes.

Annons

Klippet har blivit en stor snackis i bowlingkretsar och Nordensson har fått ta emot en hel del gliringar.

När man råkar ut för något sådant här är det ganska skönt att veta att man ändå var poängbäst i matchen väl?

– Det underlättar ju något oerhört. Att det var sista slaget och att man är poängbäst gör det lite enklare. Hade det hänt i början av matchen eller i ett avgörande läge hade det varit mycket tuffare.

Regeldiskussion

Efter att klotet landat på banan igen rullar det tillbaka mot Nordensson. Och eftersom klotet aldrig hamnade i rännan eller vid käglorna har slaget också lett till en diskussion kring reglerna.

– Fast det är ju på nörd-nivå bland oss som bowlar. Många menar att det inte var ett slag och att det borde ha gått om. Men det där bryr jag mig inte så mycket om utan det får andra ta hand om.

För Team Clan betyder segern (12–8) mot BK Jösse att de alltmer befäster sin placering bland de fyra främsta lagen som spelar slutspel framåt vårkanten.

– Vi har fått en lite knackig inledning på säsongen och det är skönt att ha kommit igång, säger Nordensson som även visar stigande form rent individuellt.

– Jag var korsbandsskadad nästan hela förra säsongen och det är först nu som det börjar kännas som det finns en grund att stå på.

Även för BK Högland, från Nässjö, gick det riktigt bra i helgen. Det blev seger både mot Hammarby (13–7) och BK Eva (10-9). De segrarna gör att Högland tog ett väldigt stort steg mot nytt SM-slutspel framåt våren.