I mitten av december skrev tidningen om att Movänta camping var till salu. Sedan 1990-talet har klubben IFK Hult varit majoritetsägare av campingen och aktiebolaget Försjöns Fritid AB har drivit campingen.

Nu är det Rolf Johnsson, Rebecka Schüllerqvist och Josef Wardh som har kommit överens med Försjöns Fritid AB att arrendera Movänta camping 2017 och ytterligare några år. På sikt kommer de att kunna köpa och ta över ägandet av campingen. De har bildat ett driftsbolag som de kommer att driva campingen och restaurangen genom.

Det var strax innan jul som Josef såg att campingen var till salu och berättade det för Rolf. Han nappade direkt och nyligen blev affären klar.

Annons

— Jag har företag sedan tidigare och tycker att det är kul att göra det samtidigt som man får testa på något nytt, säger Josef.

Planerna för campingen och restaurangen är många. De kommer att anordna olika aktiviteter under sommaren, eventuellt någon artist. Det kommer även att ske olika temakvällar.

De har avtal med en taxifirma i Eksjö som ska kunna skjutsa personer till och från campingen in till Eksjö.

Rolf Johnsson berättar att ett av deras mål är att campingen ska återfå en stjärna som de har tappat och helst skulle de vilja komma upp i fyra stjärnor. Något som Rolf inte ser som en omöjlighet.

Det finns tre nybyggda stugor och ett bygglov på att bygga ytterligare sju stugor. Vilket trion ska försöka att ta tag i framöver. Innan den officiella nyöppningen på Valborg ska andra åtgärder göras på campingen.

LÄS MER: Movänta camping till salu

LÄS MER: Movänta anpassar sin camping