Att flytta verksamheten har funnits i tankarna i ett par år, berättar Magnus som är märkbart jäktad över omställningen, men samtidigt förväntansfull. Det är mycket som ska hinnas med innan butiken kan öppna i de nya lokalerna där Thimons tidigare huserade.

— Vi har länge fått höra av våra kunder att vi ligger fel här i samhället. Först nu i somras fick vi en möjlighet när Thimons flyttade till Storgatan.

Annons

Detta innebär att Pixans kommer tillbaka till den gata där verksamheten höll till för snart 20 år sedan, då med andra ägare.

— Det blev en riktig rockad i samhället och vi blev erbjudna lokalen strax innan midsommar. Det är en chansning som man gör, men vi ser en möjlighet med att vara nära olika arrangemang, skolungdomar och våra kunder. För första gången på flera år kan vi dessutom titta ut genom fönstret och se folk i rörelse.

Den nya lokalen är 20 kvadratmeter mindre än den nuvarande vid Västra torget, så nu gäller det att ta till vara på den butiksyta som finns. På lördag eftermiddag stänger Pixans med förhoppningen att åter öppna på Konserthusgatan på onsdag i nästa vecka. Självklart med samma koncept som tidigare.

— Våra kunder är positiva till flytten då många av dem är äldre och tycker att det är svårt att gå. Detta ska bli jättespännande!

ATG