Det var under måndagen elever från ekonomi- samhälls- och estetprogrammet som samlades i aulan på Njudungsgymnasiet. Där turades de tre inspiratörerna för skogsindustrin - Julia Gonzales, Anna-Frida Eriksson och Tomas Axelson - om att delge för studenterna hur betydande skogsindustrin är.

”Helt fantastiskt”

Eleverna delades då bland annat upp i två grupper där ena gruppen diskuterade skogen som råvara och den andra fokuserade på möjligheter inom skogsbranschen.

Sedan fick eleverna även testa på rollspel där de representerade allt från regeringen till forskningsteam i norra delarna av Sverige. De olika grupperna fick då fokusera på uppfinningar gjord genom skogsråvara för att sedan presentera vad de kommit fram till.

— Jag tycker det här är helt fantastiskt. De får upp ögonen på ett helt annat sätt än om man bara hade föreläst, säger Julia Gonzales, som menar på att de tre inspiratörerna är lite som ambassadörer för att skogsindustrin är en framtidsbransch.

— Många tror att skogsindustrin är skäggiga män med motorsåg men nu får de istället träffa oss.

Framtidsresan fortsätter sin turné inom Jönköpings län under vecka 50, där de på tisdag träffar elever på Per Brahegymnasiet och på onsdag besöker Finnvedens gymnasium.

Fakta: Framtidsresan

Är en temadag som gjort återkommande besök på gymnasieskolor sedan 1999 med syfte att för..

Fakta: Framtidsresan

Är en temadag som gjort återkommande besök på gymnasieskolor sedan 1999 med syfte att förmedla möjligheterna till en framtid inom den samlade skogsindustrin. Målet med temadagen är att aktivera, entusiasmera samt förklara hur framtiden kan se ut ur skogsindustrins ögon.

Källa: Framtidsresan.