Sommarens fotbolls-EM hölls i Frankrike och Vetlandasonen Gustav Karlsson var på plats som reporter för TV4 Sport och Fotbollskanalen. Sverige hade förlorat sin match mot Italien och Gustav och hans fotograf var nästan klara med intervjuerna för dagen. De behövde bara en till. De hittade Marcus Lidman.

— Sverige har nyss förlorat mot Italien med 1 - 0, vad är dina tankar kring detta? Du är ganska upprörd märker jag, säger Gustav i klippet.

Sverigesupportern påbörjar därefter en rad meningar som sedan kommer att höras överallt.

Annons

”Och Granqvist halkar! Vem halkar, vem fan halkar med tre minuter kvar? Jag sett så mycket fotboll och jag har aldrig sett någon halka i ett så viktigt skede!” skriker Marcus.

4,5 miljoner har sett klippet

— Han slutar inte förens det verkligen tar slut och då kollar jag på min fotograf Johan som om ”Är vi nöjda med det här?”. Han säger bara rakt ut till mig ”Det här är bra”, berättar Gustav.

De skickar iväg klippet direkt och under kvällen kan Gustav se siffrorna stiga. Idag har klippet runt 4,5 miljoner visningar på Fotbollskanalens facebooksida. Över 47 000 personer har delat klippet och mer är 105 000 har gillat inlägget. Enligt en sammanställning från Ezy Insights på begäran av Resumé är klippet 2016 års mest virala klipp från svenska medier.

Kommenterar sporten

Det är Gustavs imitationer och youtubeklipp som gav honom chansen att vara på plats i Frankrike. Han är signad till TV4:s Youtubenätverk och efter fotbollssommaren har han varit kvar i TV4huset och hoppas på att vara en tid framöver.

— Jag är sportkommentator, det är det jag ägnar mig åt mestadels av tiden. Det har varit en dröm som alltid har funnits, något jag alltid velat jobba med, berättar Gustav.