När Ingvar Rutgersson nyligen fyllde 90 år valde han att ha öppet hus för de som ville komma och fira hans födelsedag. Men några presenter ville han inte ha.

- De fick lägga ett valfritt bidrag och i slutändan blev det cirka 16 000 kronor.

Var självklart

Annons

För honom var det självklart vart födelsedagspengarna skulle gå till den här gången.

- Sedan jag fyllde 50 år har jag använt mina födelsedagar till något positivt. Nu bor jag själv på ett äldreboende och jag vet att en extra tårtbit kan betyda mycket men oftast får man höra att det inte finns pengar. De här 16 000 kronorna blir ungefär 40 kronor per person på äldreboendena och de pengarna kan höja tillvaron och aktivitetsledarna är fria att använda dem hur de vill. Det värmer personligen att kunna göra något positivt.

Tog emot pengarna

Aktivitetsledarna från nästan alla kommunens boenden var på plats för att ta emot pengarna som Rutgersson delade ut under en tillställning i IOGT-NTO Standards lokaler. Där bjöds det på fika och sång av äldreboendet Vilans nystartade sångkör Vilancia.

IOGT-NTO Standards ordförande i Vetlanda, Gudrun Gustafsson, berättade även att Höstlöven kommer att ta över och föra vidare arbetet med Ybelska parken som Rutgersson arbetat med i flera år.