När tidningen gör ett besök på torsdagen är det feststämning i matsalen. Till lunch ska det serveras pizza och tårta till efterrätt. Elever och personal har anledning att fira och har fått besök av Petra Nilsson, som är säljare på Barilla-Wasa.

Hon är på plats för att fixa till den knäckebrödsstation som skolan har vunnit från just Wasa. Varje termin belönas fem skolor i landet.

Enligt Petra Nilsson och Ann-Marie Orre är det nog så viktigt att den delen av matsalen blir tilltalande. När kokerskan fick nys om nämnda tävling tyckte hon att Sunhults skola självklart skulle vara med och helst också vinna.

Annons

De båda lärarna Malin Berlin- Natrup och Ida Persson skrev en motivering och skickade in till knäckebrödsföretaget. I den står det bland annat att Ann-Marie Orre gör allt för att förgylla matsalen, som enligt barnens önskemål döpts till restaurang Hjärtat.

Kokerskan försöker också med enkla medel skapa en trevlig och harmonisk atmosfär.

— För mig är det viktigt att ha en relation till barnen och att vi gör det här tillsammans, säger hon själv.

Lite lyx

I motiveringen framhålls det att Ann-Marie Orre och matsalen är värda lite lyx. Eftersom hon vid flera tillfällen beklagat sig över sin oförmåga att få till knäckebrödsbordet tycker lärarduon att kokerskan är värd en knäckebrödsstation.

Det har hon fått nu, med bland annat belysning, duk, linnehandduk och en griffeltavla där man kan skriva roliga budskap eller fina ord.

Petra Nilsson kom alltså till Sunhult på torsdagen för att styla knäckebrödsstationen. När hon var klar med sitt arbete fick alla elever delta i invigningen av den. Det klipptes band och sjöngs den gemensamma skolsången Äppelmelodin. Stort jubel utbröt barnen fick reda på vad som serverades till lunch.

Mat