— Det blir bra. Hon känner till allt här och har jobbat här länge, konstaterar Gösta Carlström som nu ska gå in i en välförtjänt pension efter att ha arbetat i verksamheten i 50 år.

Det var flera som var intresserade av handelsträdgården och dess byggnader under den korta tid som det låg ute till försäljning. Ett par personer budade och Gösta valde till slut att sälja till Monica Bernström som arbetat hos honom i snart tolv år.

— När Gösta först nämnde att han skulle sälja väcktes en tanke hos mig. Sedan har det såklart gått upp och ner i de tankarna, förklarar Monica Bernström som har fullt upp nu innan jul.

Hur kändes det när det var klart att du skulle få köpa?

Annons

— Jag blev glad och kände att det var rätt tid. Tankar och allt annat landade.

Vilka som ska arbeta med Monica Bernström är inte helt färdigt, men det hon vet är att en anställd på 25 procent fortsätter som vanligt. Dessutom anställs en ny florist på 75 procent.

— Det är vad jag vet i dag. Min dotter kan troligtvis också gå in på en tjänst.

Båda ska flytta

I måndags skrev de på papperna och i mars 2017 sker den faktiska överlämningen och flytten för dem båda. Gösta letar efter ett nytt boende i Hullaryd, medan Monica flyttar från Ölmstad till Göstas barndomshem alldeles intill handelsträdgården, ett hus som ingick i köpet.

— Det är nödvändigt, i och med eldningen som håller växthusen varma. Det är ett evigt passande, men det systemet ska vi så småningom byta ut.

— Men det känns naturligt att flytta hit. Jag trivs här i Hullaryd och Göstas hus är så gulligt. Det ska bli ett litet dockhus, jag vet precis hur jag ska ha det, avslutar Monica Bernström, varefter hon ilar vidare till nästa kund som är i färd att köpa typiska julblommor.