Hanna Björklund, 29 år, visar stolt upp sin stora villa i idylliska Mjölarp, en liten bit utanför Flisby. Här bor hon med sin sambo och dottern Iris, sex månader gammal.

Häromdagen gillade hon tidningen på Facebook vilket tog antalet gillare upp på 15 000 stycken, fördelade på Höglandets fyra olika tidningssajter.

— Det är väldigt bra att man ser vad som händer i trakten och det är ju väldigt smidigt när det kommer upp i flödet på Facebook, säger hon och smakar tårtan köpt för att fira den digitala milstolpen.

Hanna har jobbat på Gretas blommor i Vetlanda i omkring tio år men när mammaledigheten är slut kommer hon förmodligen inte återvända. Bygglovet för hennes lada blev precis godkänt och där väntas stora planer.

— Jag ska satsa helt på mitt nu. Om allt går som det ska och vi inte stöter på något dumt med bygget är det tänkt att vi ska dra igång till semestrarna nästa år. Vi ska göra avlopp, gräva brunn och så vidare, berättar hon.

Annons

Ute i Mjölarp ska nämligen en helt ny butik öppna som ska vara inriktad på hantverk, inredning och blommor.

— Jag vill inte att det ska vara samma saker som finns i alla inredningsbutiker och blomsteraffärer. Ofta blir det att man känner igen mycket av det, det är kul om det finns lite annat. I januari ska jag på mässa i Paris, då hoppas jag att jag kan hitta lite udda saker. Sedan är jag på jakt efter hantverkare som från Höglandet som gärna gör lite roliga saker man kan ta in, säger Hanna.

— Tanken är att ha öppet torsdag till söndag, att det blir lite upplevelse att komma hit en helg. Tanken är att det ska bli lite som ett utflyktsmål.

I butiken ska Hanna också sälja sina egna konstverk. Sedan ett år tillbaka har hon målat blommotiv och sålt posters via nätet, något som blivit väldigt populärt.

— Jag hade inte förväntat mig att det skulle vara så många som handlade, det är jätteroligt. Alltid kul när folk gillar det man gör, berättar hon.

— Jag blir inspirerad av min egen trädgård och av säsongerna.

Och att sälja på webben kommer hon att fortsätta med. Butikens artiklar kommer att vara möjliga att beställa för dem som inte har möjligheten att besöka den vackert belägna platsen.

— Det är ju ute på landet och man har inte alltid vägarna förbi. Men det är det som är tjusningen med det också, att det blir lite av en upplevelse, säger Hanna.