Hilbert Björkdahl är en van prisutdelare i kultursammanhang. På måndagen iklädde han sig återigen rollen som språkgeniet Henry Higgins från musikalen ”My fair lady” ur vilken Elizapriset fått sitt namn.

Fakta: Elizapriset

Elizapriset instiftades 2010 av Föreningen Hultaby. Ett kulturpris som delas ut årligen till yng..

Fakta: Elizapriset

Elizapriset instiftades 2010 av Föreningen Hultaby. Ett kulturpris som delas ut årligen till yngre kulturförmågor bosatta i någon av Höglandskommunerna Vetlanda, Sävsjö, Nässjö, Eksjö, Tranås, Aneby och Ydre.

Tidigare pristagare: Martin Hallberg Jarflod (2010), Michael Lager (2011), Ydre riskteater (2012), Pär Nilsén (2013).

I Musikskolans lokaler satt sångpedagogen Therése Wiberg vid sitt piano och övade luciamusik med sina elever helt ovetande om utmärkelsen när den hattprydde Björkdahl bultade på dörren tillsammans med vapendragaren Johan Berg.

Annons

– En total överraskning! Det blev en otroligt roligt eftermiddag. Vi hade trevligt här innan, men detta blev grädden på moset, säger Wiberg som fick motta blommor och diplom.

– Det är alltid roligt med uppskattning. Särskilt när man minst anar det, tillägger hon och skrattar.

Therése Wiberg, är sångpedagog och körledare och brukar bland annat medverka som sångerska vid storbandskonserter. För många Vetlandabor känns hon igen som en av medlemmarna i Team Putte-kören i TV4:s Körslaget för några år sedan.

Wiberg får priset ”för sitt sätt att kunna förmedla glädjen i musiken, såväl som sångpedagog, körledare som solist. Therése har genom sitt positiva och inspirerande sätt förmågan att lyfta människor omkring sig. Hennes genuina professionalism inom det musikkulturella området gör Therése till en mycket värdig Elizapristagare år 2014”.

– Hon var självskriven. Higginspriset var ett tack för lång och trogen tjänst, Elizapriset är ett pris för de som är på väg uppåt i sin karriär, säger Björkdahl.