Vi kallar henne gärna för trädgårdsexpert, Gunnel Carlson, även om hon själv inte använder det epitetet. Hon har ju i många år trots allt tipsat oss om rätt och ”fel” i våra trädgårdar, inte minst genom tv-programmet Gröna rum som under tio år sändes på SVT.

Fler gäster

Eksjö stadsutvecklings frukostsatsning Gomorron Eksjö har tre ytterligare gäster inplanerad..

Fler gäster

Eksjö stadsutvecklings frukostsatsning Gomorron Eksjö har tre ytterligare gäster inplanerade. I november kommer författaren Martina Haag, mediaprofilen Anna Bråkenhielm gästar efter juluppehållet och sist ut är TV-kocken Tareq Taylor.

— För mig var det aldrig en dröm att få jobba med trädgårdar, det har alltid funnits med mig ändå, men att jag får göra det är en bonus. Ibland kan jag känna att ”jösses, det här dominerar mitt liv”, men jag kan inte få för mycket av det. När jag kommer hem och pustar ut efter arbetet går jag ut i min egen trädgård. Det är det jag längtar efter, berättade hon under torsdagens premiär av ”Gomorron Eksjö” på Eksjö stadshotell.

Aldrig dömande

På tal om att ”göra fel” i trädgården, förresten, är det egentligen knappast ett uttryck hon använder själv heller.

Annons

— Varje trädgård man kommer till är ett avtryck av en människa, det är det som gör det så roligt. Därför är jag aldrig fördömande bara för att jag hade gjort på ett annat sätt, förklarade hon.

Det finns dock undantag.

— Jag kan bli arg när jag ser att folk sågar ner träd i sina trädgårdar utan att tänka efter. Det borde vara förbjudet. Där sätter jag min gräns för vad man får göra i en trädgård.

Det viktigaste med att ha en trädgård, förklarar hon, är ändå en rätt enkel sak.

— Det viktigaste är att man tycker om sin trädgård i alla lägen. Gå ut varje dag och titta på det som är vackert, inte på ogräset eller det du inte hunnit med. Var nöjd med den och tyck om den.

Särskilt nu under hösten.

— Det är egentligen den bästa årstiden, mycket bättre än våren. Allt mognar nu, träden dignar av äpplen, päron och plommon. Hösten är generös på många vis och allt är stort och vuxet. Jag gillar hösten jättemycket.