Andreas Sjöberg har varit en av bönderna som man har kunnat följa på TV4 play. Något som Andreas har tyckt fungerat bra då han har kunnat visa mer av sitt bonneri och en verklig bild av hur hans vardag ser ut.

— Jag tror inte det hade fungerat praktiskt om de skulle ha varit här och filmat hela tiden under sommaren. Det hade tagit för mycket tid.

Träffas på helgerna

Under onsdagens program av Bonde söker fru besökte programledare Linda Lindorff bönderna för att se hur det har gått efter sommaren.

För mjölkbonden Andreas blev det fullträff direkt. I programmet när han fick sina brev ringde han upp en tjej vid namn Hanna Holgersson. Hon bor och pluggar och Linköping men kommer från Hestra i Jönköpings län. De träffas om helgerna antingen i Linköping eller så kommer hon till hans gård om helgerna.

Inget djurintresse

När Andreas berättar om Hanna säger han flera gånger att de är väldigt olika och inte har någonting gemensamt. Men det skapar diskussioner mellan den.

— Vi borde inte passa ihop. Vi är så olika på många sätt. Det är det som gör det hela lite märkligt. Men hon är snygg, trevlig och rolig och det gör att det funkar ganska bra.

— Hon har aldrig satt sin fot på landet, inte på det viset som jag lever och kallar landet. Hon har inte något djurintresse men det är för att hon inte har haft någon kontakt med det. Jag är uppväxt med det och har bland annat fått det genom lantbruksskolan.

Blev det som du hade tänkt dig?

Annons

— Jag vet egentligen inte vad jag hoppades på när jag gick med i Bonde söker fru. Inners inne trodde jag nog inte att det skulle bli så här bra. Undermedvetet var jag nog inställd på att det inte skulle bli någonting. Det var mest ett jippo och jag inte trodde skulle funka.

— Jag hade aldrig träffat Hanna om det inte hade varit för programmet. Vi har inga gemensamma vänner eller intressen. Hade vi varit på samma ställe så hade vi nog inte pratat med varandra ändå.

En kristen tro är viktigt för Andreas och han berättade att han var intresserad av att hitta en kvinna som delade hand tro.

— Vi delar samma värderingar och det är viktigt. Har vi till exempel ingenting speciellt att göra en söndag så kan vi gå till kyrkan.

Kvinnor hör av sig

Andreas berättar att andra kvinnor har hört av sig till honom under tiden som programmet har sänts och sagt att de är intresserade av honom.

— Någon skrev att "det ser ut att gå bra för dig men om du inte hittar någon så kan du höra av dig till mig". Man får verkligen en egoboost.

Ses i mellandagarna

I avsnittet av Bonde söker fru säger Hanna Holgersson "Det bästa med Andreas är han är rolig, lättsam och kul att vara med. Han är även seriös bakom sin flamsiga yta."

I morgon är det julafton och den kommer Andreas och Hanna fira på varsitt håll, hos sina föräldrar.

— Jag kommer att fira julen hemma hos mamma som vanligt. Jag har mycket jobb att göra också så det är bra att Hanna inte är här. Men vi kommer att träffas i mellandagarna.

LÄS MER: Följ Andreas jakt på kärlek

LÄS MER: Ydrebonde söker kärlek i tv

TV4