De två anhållna greps på tisdagskvällen efter att en kvinna i 40-årsåldern hittats död i en bostad i Stockaryd. Polis och åklagare är förtegna om fallet och vill i övrigt inte kommentera läget i förundersökningen men Pernilla Törsleff bekräftar på torsdagen att de fortfarande är anhållna.

– De är fortfarande anhållna och senast på fredagen ska de häktas eller släppas. Något annat vill jag inte kommentera, säger hon.

Relaterat: Två personer misstänks för mord i Stockaryd

Vilken relation de anhållna och kvinnan har är fortfarande oklart och är inget som varken polis eller åklagare vill säga någonting om i nuläget. Det är också oklart huruvida den avlidna kvinnan är hemmahörande på orten eller inte men man bekräftar att det finns en koppling till orten.

Kommunchef Jan Holmqvist har själv varit i kontakt med polisen för att informera sig om läget. Kommunen har inte sammankallat sin posomgrupp, vilket annars är normalt vid plötsliga dödsfall.

– Det har inte ansetts behövligt utifrån läget, är det jag kan säga.

Kommunchefen Jan Holmqvist har varit i kontakt med polisen för att informera sig om läget.
Foto: Caj Källmalm

På vilket sätt påverkas annars kommunen när det sker ett misstänkt mord?

– Dels är det genom att vår räddningstjänst blir engagerad och sedan med posomgruppen då som har blivit informerad om situationen. Polisen brukar informera kommunen när det gäller den här typen av händelser men det är normalt inte det första de gör utan sker i ett senare skede. Här tog jag faktiskt själv kontakt för att få veta mer om läget.

Annons

Relaterat: Misstänkt mord i Stockaryd – kvinna hittad död

Vad är din reaktion på att det sker ett misstänkt mord i kommunen?

– Jag vill veta hur det utreds innan jag reagerar mer. Om det fortsätter utredas som mord eller inte men skulle det vara det är det naturligtvis oerhört tragiskt och ett tecken på att någonting inte fungerar som det ska. Men eftersom det inte är bekräftat ännu vill jag avvakta lite med reaktioner.