Det var vid 15.47 på midsommarafton som polisen larmades till ett villaområde i Skillingaryd efter att en man skjutit flera skott ut från en villa. Ett tjugotal poliser fanns på plats och området spärrades av.

Relaterat: Man sköt flera skott från villa – två greps efter stor polisinsats

Mannen var kvar i villan när polisen kom till platsen och Bo Gunnarsson, vakthavande befäl vid polisregion öst, berättar att polisen pratade ut honom från huset.

– Vi försöker alltid med att gärningsmannen ska komma till oss i de fall det går. Det blir mycket mer dramatiskt om vi ska gå in i en fastighet som vi inte vet hur den ser ut, säger han och fortsätter:

– Han var kvar i huset och vi pratade med honom via telefon, vi har skrikit och använt megafon, säger han.

Mannen, som är i 45-årsåldern, greps av polis och anhölls senare vid midnatt. Även ytterligare en person, en man i 45-årsåldern, greps i samband med polisinsatsen. Han är misstänkt för olaga hot mot tjänsteman och enligt polisen har han nog inte med skjutningen att göra. Även han anhölls vid midnatt och båda männen var kraftigt berusade, enligt polisen.

På lördagen kunde inte polisen svara på vad för vapen mannen hade avlossat skotten med men under fredagen berättade polisen att man misstänker att det är någon form av jaktvapen som har använts då flera vapen hittades i fastigheten. Mannen har enligt polisen licens för flera vapen men samtliga beslagtogs.

Annons

Bo Gunnarsson berättar att det fanns en risk att folk kunde bli träffade av skotten. Mannen är misstänkt för framkallande av fara för annan.

– Använder man vapen oavsett om man inte siktar på något speciellt och inte skjuter i luften så kan kulan studsa och det finns risk att någon kan skadas, så det är därför det blir den brottsrubriceringen, säger Bo Gunnarsson.