Efter att initialt behandlats som mord, alternativt dråp har brottsrubriceringen ändrats till endast mord på onsdagen. Två män anhölls av åklagare på tisdagskvällen misstänkta för händelsen och sitter fortfarande på onsdagen anhållna.

– Två personer sitter anhållna skäligen misstänkta för att ha vållat en annan persons död, vilket är den lägre graden av misstanke. Så mycket mer kan jag inte säga i nuläget, säger Klas Lorefors på Jönköpings åklagarkammare.

Relaterat: Misstänkt mord i Stockaryd – kvinna hittad död

Han vill inte säga något om offret eller de misstänkta känner varandra sedan tidigare eller om någon av dem bor på orten utan hänvisar till förundersökningssekretess.

– Vi jobbar med ärendet och det är tidigt i utredningen så vi behöver få in mer information.

Klar Lorefors vill inte kommentera händelsen i Stockaryd mer än att två personer sitter anhållna misstänkta för mord.
Foto: Janne Wrangberth

Offret, en kvinna i 40-års åldern, ska genomgå rättmedicinsk undersökning för att fastställa dödsorsaken, uppger Stefan Sundling på Polisens avdelning för grova brott.

– Man har genomfört initiala åtgärder på plats och nu väntar man obduktion. Men förundersökningen leds av åklagare så jag är inte fullt insatt i ärendet, säger han.

Kvinnan hittades inne i en bostad och polisen har genomfört brottsplatsundersökning, hållit förhör och knackat dörr för att få in eventuella vittnesmål.

Polisen säger att det var en utomstående som larmade polisen och enligt Sävsjöappen har man också gått ut med att minst en av de anhållna är en man men det är ingenting som Klas Lorefors vill bekräfta.

Annons

När det misstänkta mordet inträffade vill man inte heller uttala sig om men det var strax före elva på tisdagen som polis larmades till en bostad i Stockaryd där kvinnan hittats död. Eftersom det fanns oklarheter kring dödsfallet inledes en förundersökning om mord alternativt dråp kring dödsfallet, vilket nu alltså ändrats till att endast gälla mord.