Polisen på Höglandet får ta emot många anmälningar varje vecka. Då och då får de in lite mer udda händelser och det kanske inte alltid är klockrent att ett brott ligger bakom.

Tjuvbadare lämnade kläderna

Nyligen upprättades en anmälan om hemfridsbrott av en ägare till ett utomhus-spa i Tranås. Det fanns tydliga spår på platsen då en misstänkt tjuvbadare lämnat kvar sina kläder.

– Man undrar ju i vilket skick han eller hon har vandrat hem genom Tranås, sa Ola Svensson, vid polisen på Höglandet, om händelsen.

Polisanmälde hård duschstråle

En udda polisanmälan som blev rikskänd var den som en Bodaforsbo upprättade när han upptäckte att strålen i hans dusch var hård i stället för mjuk. Händelsen blev så uppmärksammad att dåvarande inrikesministern Anders Ygeman (S) använde den som exempel på ogrundade anmälningar.

Ytterligare en märklig polisanmälan från just Nässjö kommun är den om okänd person som vinkade. Personen som anmälde upplevde vinkningen som kränkande.

Annons

Tidigare i år genomfördes en polisinsats i Nässjö då en inringare uppmärksammat ljud från en obebodd lägenhet. När polisen kom in i lägenheten upptäckte man en man och en kvinna i en garderob.

Naken man med yxa

För bara någon vecka sedan fick polisen in uppgifter om att en naken man sprang runt med en yxa i ett bostadsområde i Stockaryd. En sökinsats genomfördes, men ingen misstänkt hittades.

I Eksjö våren 2014 råkade en bilist köra i väg från en bensinstation – med pumpmunstycket kvar i bilen. Personen blev då misstänkt för skadegörelse.

På McDonalds i Vetlanda kastade en man en pommestallrik – med ketchup – i ansiktet på en kvinna. Kvinnan sparkade sedan mannen hårt i skrevet. De anmälde varandra för misshandel.