Området framför stora scenen var packat med folk när det var dags för stadsfestens final – Magnus Ugglas spelning. Artisten själv var så sugen på att spela att han till och med tjuvstartade och gick på tidigare än planerat.

— Jag hoppas han spelar "Kung för en dag", det är min favorit, säger Sillan Möndahlen innan konserten drar igång.

Solbrillorna var i vanlig ordning på när Uggla intog scenen. Det var ett högt tryck i publikhavet och många försökte komma närmare stjärnan på scen. En person lyckades ta sig upp på scenen, men blev snabbt nedkastad av säkerhetsvakterna. Andra kastade istället upp diverse huvudbonader, men även de avfärdades fort från scen.

Kaxig Uggla

Uggla är en stor artistfavorit för besökarna och han är själv väl medveten om sin status vilket han påpekade ett flertal gånger.

– Nyp er i kinderna för i kväll ska ni få höra hur låtarna som alla vet låter på riktigt, vrålar Uggla innan tonerna av "Trubaduren".

Men det var tydligt att det låg sanning bakom det kaxiga mellansnacket då publiken sjöng med högt till varenda låt som spelades. Majoriteten av publiken tycktes kunna dem utantill.

Annons

– Det bästa med Uggla är hans texter. De beskriver livet här och nu. Men jag önskar han kunde spela längre, säger Petra Lindemann efter att Uggla meddelat att det var dags för sista låten.

Men till publikens förtjusning blev det flera låtar till. Trots några regndroppar var humöret på topp.

– Det är jättebra att avsluta med Uggla, det hade inte kunnat bli bättre, säger Sanela Okanovic.

Vill tillbaka

När det var dags att runda av kvällen avslutade Uggla med att spela favoriter som "Kung för en dag" och "Jag och min far", vilka inte helt oväntat blev omtyckta av åhörarna. Publiken totalt exploderade och Uggla lät dem ta över och sjunga stora delar av sångerna.

– Det är ni som gör jobbet, jag fattar inte ens varför jag har bandet med mig!

Men i publiken fanns det ändå många som hade hoppats på ännu mer allsång.

– Han borde hållt på längre, helst hela natten, säger Salle Aronsson.

Det är andra gången Eksjö gästas av Uggla och han är den mest bekostade artisten i stadsfestens historia och en stor favorit hos besökarna. Känslorna visade sig inte vara ensidiga – Eksjö verkade också tilltala artisten.

– Tack för en fantastisk spelning och en jäkligt bra publik! Jag kommer gärna tillbaka till Eksjö.

Men de orden satte Uggla punkt för en späckad helg i musikens tecken i Eksjös stadskärna. Om han eller någon annan publikfavorit under helgen kommer tillbaka när det är dags för den elfte upplagan av stadsfesten återstår att se.