För att undvika fallolyckor finns det en nu sandpåsar att hämta ut på flera platser runt om i Eksjö kommun. Det är Trädgårdsgruppen, som är daglig verksamhet, som paketerar sandpåsarna. Grupper sköter även om kommunens växthus.

Just paketeringen av sandpåsarna är något som de har gjort i många år. Gruppen är runt åtta personer, plus handledare och assistent. Nu träffas de varje dag för att packa påsarna.

– Det tar ganska mycket tid att packa påsarna som alla ska innehålla två kilo sand. I år har vi 12 000 påsar. Men när vi är många så går det fort. Någon öser ner i påsen, nästa knäpper ihop den och nästa lägger ner den i en back, berättar Annika Karlsson, handledare i Trädgårdsgruppen.

– Vi försöker packa så många som behövs för nästa dags leverans. Så det blir någonstans mellan 150-200 påsar per dag som vi packar, säger Linda Svensson, också handledare.

Sandpåsarna finns bland annat att få tag på i entrén till Höglandssjukhuset. Det är även där de märker att det är störst åtgång.

– När vi var där och fyllde på i dag var det nästan så att folk ville plocka när vi höll på att lasta av. Det är roligt att det går åt så mycket, för det visar ju att sandpåsarna behövs, säger Annika.

För att förebygga fallolyckor samarbetar Eksjö kommun med Eksjö Energi och Vårdcentralerna Bra Liv.

FAKTA: Här kan du hämta sandpåsar

Höglandssjukhusets entré mot Tallvägen i Eksjö.

Vårdcentralen i Eksjö.

Vårdcent..

FAKTA: Här kan du hämta sandpåsar

Höglandssjukhusets entré mot Tallvägen i Eksjö.

Vårdcentralen i Eksjö.

Vårdcentralens filial i Kvarnarp, Eksjö.

Retrobutiken i Eksjö.

Eksjö kommuns kontaktcenter/förvaltningshus i Eksjö.

Hulthallen i Hult.

Lundbergs Livs ICA i Hjältevad.

Solgården i Ingatorp.

Apoteket/Vårdcentralen i Mariannelund.

KÄLLA: Eksjö kommun

Annons