SOS larmades strax efter klockan 20:30 till en viltolycka mellan en personbil och älg. Bilen ska ha kört in i ett träd.

Olyckan har ägt rum på väg 26/47 mellan Eket och Sandhem i Mullsjö kommun. Strax efter klockan 21:00 var det helt stopp i trafiken och vägen stängdes tillfälligt av innan den kunde öppnas för trafik runt klockan 22:30.

- Fyra personer är drabbade och en är redan lastad med ambulans. Enligt de initiala uppgifterna kommer nog alla fyra behöva åka ambulans, säger räddningstjänstens inre befäl Andreas Melin på lördagskvällen.

Räddningsstyrkorna fick såga bort ett träd och även använda klippverktyg för att kunna lossgöra två av de fyra personerna som färdades i bilen.

En kvinna död

Runt 03.00 på natten till söndagen meddelade polisen att en av ungdomarna, en kvinna i 20-årsåldern, har dött efter olyckan.

- De anhöriga till kvinnan är underrättade, säger polisens presstalesperson, vid region öst, Björn Öberg.

Tre skadade

De övriga tre ungdomarna är allvarligt skadade.

- De har allvarliga eller mycket allvarliga skador. En hålls nedsövd med frakturer, och en blev sämre under morgonen och har flyttats till sjukhus i Linköping, uppger polisens vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd för Aftonbladet.

Aftonbladet skriver också att samtliga av ungdomarna var hemmahörande i olika delar av södra Sverige, och att den avlidne var hemmahörande i Skåne. Uppgifterna är dock inte bekräftade för Jnytt.

Annons