Vet du mer?
Tipsa

Flera unga tjejer, några av dem från Småland, hängs ut och förnedras av killgäng i sociala medier. Killarna lägger ut bilder på unga avklädda tjejer som kallas för horor och orrar*.

De yngsta flickorna är bara 12 år gamla, skriver Aftonbladet.

Övergreppen sprider sig från stad till stad och killgäng öppnar privata konton där de betygsätter tjejer de säger sig ha haft sex med, skriver Smålandsposten.

Annons

Natten mot den 20 december hade ett av Instagramkontona, med 2871 följare, 33 videos och bilder på avklädda unga tjejer där de nämns vid namn. Även ålder och bostadsort finns angivet.

Småländska flickor bland de utsatta

Aftonbladet skriver att en 15-årig flicka benämns som "den största lowkey horan i Växjö", en annan beskrivs som "skabbig som fan".

En av tjejerna hängs ut när hon utför oralsex på en kille som filmar henne ovanifrån. Ägaren till kontot uppmanar tjejerna som blir uthängda att betala 1000 kronor för att få sina bilder borttagna. För att få bort bilder på andra konton uppmanas de betala 2000 kronor. Aftonbladet skriver att en tjej berättar:

"Det startades flera konton i min hemstad som skulle avslöja stans horor. De la ut nakenbilder och bikinibilder på tjejer i 13-15-års åldern. På inläggen skrev de saker som att de var stans största horor och massa andra förnedrande grejer. Kontona fick kanske 500 följare och låg uppe i tre dagar innan de togs bort av Instagram. Men totalt har det funnits typ 20 konton."

Hon fortsätter:

"De yngsta som blev uthängda var 12 år."

FOTNOT: *Orrar är slang för horor, och blev känt som slang under en liknande händelse i Göteborg 2012, då ett Instagramkonto hängde ut flera unga personer.