Platsen är Pixans gamla lokaler på Västra torget. Där slog Julia Palmér och Isabelle Axelsson på torsdagen upp portarna till Beauty and care. Den förstnämnda har precis slutat andra året på gymnasiets ekonomiprogram och den sistnämnda har läst första årskursen på stylistprogrammet.

Duon har satt i gång sitt företag via det så kallade Ung Drive och har tjuvstartat lite.

- Egentligen är det inte kick off förrän i slutet av juni.

Lokalerna har tjejerna fått tillgång till tack vare ett samarbete mellan kommunen och fastighetsägaren Lars-Göran Bengtsson. Först och främst handlar det om att ha öppet tre dagar i veckan under sommarlovet.

Annons

- Men om det går bra kanske vi fortsätter på kvällar och helger även i höst. Vi vill gärna att det ska bli något av det här företaget.

Inte färdiga

Ingen av dem är färdigutbildad, vilket innebär att de naturligtvis inte kan ta ut fullt pris och inte heller utföra alla typer av behandlingar. Julia och Isabelle ska bland annat arbeta med naglar, hårförlängning och klippning. De tänker också satsa på exempelvis tjejkvällar.

Tjejerna konstaterar att de kompletterar varandra väl. Isabelle har ju erfarenheter från sin stylistutbildning och Julia kan som ekonomistuderande en del om företagande.

Duon är övertygad om att det finns en marknad för skönhet i Aneby, inte minst när det gäller manikyr.

- Vi vet att det är jättemånga i Aneby som fixar naglarna och att de åker till framför allt Tranås för att göra det.