Relaterat: Stor guide: Titta hit, bilälskare – så späckad blir årets mässa
Relaterat: Polisen varnar: Undvik E4:an i påsk
Relaterat: Nu kommer trafikkaoset på E4 – därför sätter Asecs in extrabevakning

Det är inte första gången i samband med motormässan på Elmia som det planeras olagliga streetracetävlingar. Även i fjol kom rapporter om tävlingar på hemlig ort runt Jönköping för att så långt som möjligt hålla polisen borta.

Enligt SVT Jönköping har en arrangör inför den här folkfesten skapat en inbjudan i sociala medier och på skärtorsdagen hade över 900 personer anmält sitt intresse att delta. Platsen är hemlig och kommer enligt instruktioner på sidan skickas via sms till de som anmält sig.

På SVT Jönköpings fråga hur polisen arbetar mot den här typen av biltävlingar svarar kommenderingschefen Fredrik Lindfors:

– Informativt och förebyggande i första läget. När vi väl kommer till platsen och det är igång då rapporterar vi för de olika trafikbrott som är aktuella, säger han.

Som JP tidigare har rapporterat befaras trafikkaos på E4:an i Jönköping när omkring 100 000 personer väntas till motormässan. Så sent som i tisdags den här veckan hade polis, mässarrangören och Jönköpings kommun ett sista möte innan folkfesten.

– Vi är väl förberedda och har vidtagit lämpliga åtgärder, sa Lindfors då.

Polisen varnade ändå bilister och rekommenderade alternativa vägar runt Jönköping för att undvika bilköer. De vägarna, förutom E4, som bedöms ligga i farozonen är riksväg riksvägarna 26, 40 och 47.

Annons