Strax efter 07.00 på måndagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst om drivmedelsläckage på en parkeringsplats på Sturegatan i Nässjö. När räddningstjänsten kom dit för att sanera rapporterades det om flera bilar som verkade ha hål i tanken.

– Vi har haft bekymmer med det här sedan förra veckan, det verkar ha blivit en fluga att stjäla bensin i trakten. Som tur är ligger platsen inte i närheten av några brunnar, då kan det bli skador på miljön om det läcker ner, säger Lars-Johan Lantz, yttre befäl vid räddningstjänsten Nässjö.

Initialt rapporterade räddningstjänsten att det rörde sig om minst sju bilar som utsatts på olika håll i Nässjö. Vid halv två-tiden uppdagades ytterligare två läckor, denna gång på en parkering i stadsdelen Norrboda i Nässjö. Flera bilar var där utsatta för stöld av drivmedel.

– Förmodligen är det från nattens bravader. Man har återigen borrat hål i en bensintank, ser det ut som. På andra ställen har man slagit upp låsen, säger yttre befäl vid räddningstjänsten säger Lars-Johan Lantz.

Polis gjorde under morgonen en brottsplatsundersökning och har upprättat två anmälningar om ringa stöld.

– Totalt tror vi det är tre bilar som är drabbade, men den tredje har kört från platsen. Det ser ut som de har borrat i tankarna, sedan har det läckt ut på vägen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Annons

Polisen har har i nuläget inga spår efter misstänkta gärningsmän, men tar gärna emot tips ifrån allmänheten.

Peter Westlund på Assistancekåren i Nässjö har den senaste tiden bärgat fem personbilar, som alla blivit utsatta för hål i tanken för drivmedel.

– Tre bilar i fredags och två under måndagen har jag varit med om att hämta för transport till verkstad, säger han.