Scen- och konstgruppen The non existent Center sätter mellan onsdag och lördag upp verket ”Den goda missionen i Eksjö”. Verket gränsar mellan konst och kurs och är skapat i Eksjö, berättar Carl Oscar Sjögren som tillsammans med Karin Linderoth och Eric Sjögren står för koncept och regi.

Fakta: Side show

Den goda missionen i Eksjö.

WE ALL START AS STRANGERS, Nässjö.

POSTE RESTANTE, Vetlan..

Fakta: Side show

Den goda missionen i Eksjö.

WE ALL START AS STRANGERS, Nässjö.

POSTE RESTANTE, Vetlanda.

WOCHENKLAUSUR, Gislaved.

— I vintras var vi här i tre veckor för att göra en research, då träffade vi många människor från olika delar i samhället för att förstå lite grann om Eksjö.

De stötte på begreppet mission vid flera tillfällen, både inom militären och kyrkan, och bestämde sig för att verket skulle handla om vad som är en god handling.

Annons

— Vad är gott och vem bestämmer det? Det blir en sorts kvällskurs där vi tre är kursledare. Det blir samtal kring vad var och en upplever som en god handling. Vi ska också undersöka vad som är ens egen övertygelse i livet, säger Carl Oscar.

Föreställningen är gratis, däremot krävs det att man föranmäler sig då det i varje grupp finns plats för 20 personer. I olika rum på Kvarnarps gård kommer publiken få uppleva olika situationer.

— En situation kan handla om att identifiera vad en god handling kan vara, en annan att identifiera din övertygelse i vissa specifika situationer. Det går mellan vad man som kollektiv kommer fram till och situationer där jaget är i fokus, berättar Eric Sjögren.

— En viktig sak för publiken att tänka på är att det inte är någon vanlig föreställning som man går och tittar på utan att det är ett live-konstverk man deltar i. Men ibland kommer det också att vara en upplevelse med musik och ljus och berättelse som kan likna en teaterupplevelse, förklarar Karin Linderoth.

Varje kväll kommer bli annorlunda mot de andra och kanske kommer deltagarna också få svaret på frågan vad en god gärning är.

— Vi får se, vi gör ett ärligt försök, säger Karin.