Olyckan inträffade strax efter klockan 09 på väg 998 i Adelöv, Tranås kommun mellan en lastbil, en mindre buss och en lastmaskin. En person fördes med ambulans till sjukhus.

Enligt vakthavande befäl vid polisregion Öst, Peter Ström, började allt med en mindre avåkning med en bil.

— En traktor skulle hjälpa till att dra upp den, men under tiden kom en buss och körde in i traktorn. Dessutom har en lastbil varit involverad i olyckan. Det var lite komplicerat och vi är kvar på platsen, säger han vid 11.30-tiden.

Skadeläget för personen som fördes till sjukhus är okänt, enligt Peter Ström.

Annons

I samband med räddningsarbetet var väg 998 helt avstängd. Räddningstjänsten uppger att lastbilen och den mindre bussen måste bärgas.

Senare kom två larm från Eksjö. En lastbil körde i diket på väg 31/47 i Rökärr sydväst om stan strax efter klockan 10. Lastbilen blockerade delvis vägen och räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

Lastbilschauffören hade själv tagit sig ut ur lastbilen men var, enligt larmet, chockad efter händelsen. Ambulanspersonalen bedömde dock att hen inte var i behov av vård.

Väg 31/47 är fortsatt delvis blockerad tills det att lastbilen har bärgats. Räddningstjänsten stannar under tiden på platsen för att dirigera trafiken.

Några minuter efter lastbilsolyckan fick räddningstjänsten larm om ytterligare en olycka, denna på Lunnagårdsvägen i Eksjö. En bil ska ha hamnat i diket, men även där är det oklart om någon har skadats.

– Vid Rökärr inväntas bärgare och vi Lunnagårdsvägen är det lugnt, ingen person kom till skada, säger David Högberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.