Det värsta regnovädret hade dragit vidare tidigare under dagen, men nog var det ganska kyligt i luften när Vrigstad firade vårens ankomst.

– Det är som det brukar vara, säger en besökare.

Under fjolåret slog valborgsfirandet publikrekord, men då hade de också vädret på sin sida.

– Förra året var det precis tvärtom, säger Bengt Sverlander från Vrigstad samhällsförening som arrangerar valborgsfesten.

Fjolårets konferencier Håkan Eng var tillbaka även i år.

– Förra året var supermysigt. Vi hoppas på något liknande igen även om en del nog stannar hemma för vädret, säger han.

Det blev inte samma publiksiffror i år, men många kom till parken för traditionell valborg med körsång och majbrasa.

Äran att tända den stora vårbrasan tillföll en grupp sjätteklassare, som hade vissa problem att få fyr på brasan då veden hade blivit blöt i regnet.

Oväntad gåva

Sedan var det dags för en överraskning som presenterades från scenen. Jan-Peter Karlsson, affärsutvecklingschef från den norska koncernen Obos, överlämnade en stor check till Vrigstad samhällsförening.

Kooperativet Obos, en av Nordens största bostadsutvecklare, har beslutat att skänka pengar till de tre svenska städer där koncernen har fabrikstillverkning. En av dem är Vrigstad, hem till Smålandsvillan.

Jan-Peter Karlsson, som själv kommer från Vrigstad, berömde ortens arbete med integration och hur platsen har blivit mer attraktiv för unga. Han överlämnade en check till ett värde av 150 000 kronor till samhällsföreningen.

Annons

– Vi vill ge något tillbaka, säger han.

Gåvan kommer att användas till att under nästa år bygga ett utegym för multisport vid fotbollsplanen.

Gott humör

Besökarna fortsatte att strömma till valborgsfirandet under kvällen. När det var dags för den populära sångerskan Linda Bengtzing att börja sin show var Tegnérparken riktigt välfylld.

Bandet Time Machine från Eskilstuna värmde upp publiken och humöret var gott - även när regnet kom tillbaka.