Hon lämnade Ingatorp redan som ung tjej men med många nära och kära kvar i bygden så blir återbesöken till Ingatorp många.

När det efterlystes en tävling om att skapa ett motiv för Ingatorps nya välkomstskyltar så fick Therese bidrag flest röster.

– Klart att jag blev överraskad. Mitt motiv var ju ganska vanligt om man säger så, de andra var mer nytänkande. Men givetvis var det jättekul att vinna, berättar Therese som bor numera i Vimmerby och jobbar inom vården samtidigt som hon ägnar många timmar i åta att röja i skogen.

– Måleriet är en hobby vid sidan av och jag har hållit det ganska hemligt. Egentligen brukar jag inte måla sådana här typ av motiv utan mer utan mer fantasy, manga och animerat. Men min farfar hade klippt ur annonsen och pushade mig att skicka in.

Hur gick tankarna i skapandeprocessen?

– Jag ville få fram det jag tycker Ingatorp representerar. Och för mig är det sjön, kyrkan och Valbacken och då var det ganska klart vad jag ville måla. Sedan var det mycket bönder i Ingatorp förr och då ville jag även ha med traktorn.

Hur känns det nu när ditt motiv pryder skyltarna?

Annons

– Det är klart man känner stolthet, likaså när familjemedlemmar åker med. Jag har ju själv barn och det är roligt att berätta för dem.