Föreningen arbetar för att nyanlända och asylsökande ska få en god integration. Men Samer Ahmad från föreningen påpekar att det är en förening där alla är välkomna.

Föreningen har funnits i nästan tre år och anordnar en rad aktiviteter för att fånga upp ungdomar och för att skapa mer kunskap om det svenska samhället.

Spelar fotboll

I sin ansökan skriver föreningen att pengarna ska användas för kursverksamhet, språkstöd, föreläsningar, ungdomsverksamheter och övriga familjeaktiviteter.

— Vi kommer bland annat att gå igenom trafiksäkerhet, hjärt- och lungräddning, förebyggande åtgärder för radikalisering av ungdomar. Vi har också fotboll varje lördag och det kommer många ungdomar som spelar, berättar Samer.

Höjd bidrag

Annons

Förra året anordnade de bland annat en kurs i deklaration, fick besök av en tandläkare som berättade hur man kan ta hand om sina tänder och kostnader för att gå till tandläkaren.

— Flera stycken har varit intresserade av att starta eget företag. Därför hade vi även en informationskväll om det, säger Samer.

Föreningen fick ett beviljat bidrag på 30 000 kronor 2015 och förra året fick de 66 000 kronor. I år blir bidraget på 69 560 kronor från kommunen.

Kulturfestival

Förra året hittade föreningen en lokal som de hyr, därav det höjda bidraget för att kunna betala hyran.

— Det betyder mycket att vi har en lokal att samlas i. Då kan man komma hit när vi anordnar aktiviteter.

Utöver nämnda aktiviteter berättar Samer Ahmad att han har planer på att ordna en kulturfestival som förhoppningsvis kan äga rum i november.

— Jag är tacksam för stödet vi får från kommunen, säger Samer Ahmad.