I somras började Jan Å Johansson som partiombud för Vänsterpartiet i Jönköpings län. Tillsammans med sin företrädare gjordes en inventering i hur aktivitetsläget såg ut för Vänsterpartiet i de 13 kommunerna, berättar Jan Å Johansson.

— Just i Aneby kommun hade vi tappat kontakten lite efter att lmelda Daza Cotes for till Colombia, säger han.

Lång process

Annons

Innan har Jan Å Johansson arbetat i Bryssel, bland annat i EU-parlamentet, men även som researcher på en EU-kritisk tankesmedja. För knappt någon vecka sedan flyttade han till Frinnaryd.

Johansson fortsätter att berätta det som möjliggjorde en återstart var att redan aktiva vänsterpartister har flyttat in till kommunen, vilket har utökat medlemsantalet .

— Vi hade ett konstituerande årsmöte i söndags där vi diskuterade det kommunalpolitiska programmet för Aneby framöver. Men det är en lång process, under våren ska vi ha ett nomineringsmöte för att sätta ihop kommunfullmäktigelistan, säger han.

"Har många idéer"

I söndags valdes också en ny styrelse fram till ordinarie årsmöte i vår. Ordförande blev Helén Karlsson som också är aktiv i Vänsterpartiet i Tranås och Jan Å Johansson verkar som kassör- och sekreterare.

— Vi har många idéer och själv har jag varit aktiv i kommunalpolitiken i Tranås och tar med mig frågor vi drivit där, som försöksverksamhet med sex timmars arbetsdag i vården och satsning på kulturskolan, säger Helén Karlsson, nyvald ordförande för vänstern i Aneby kommun i ett pressmeddelande.