Vetlanda BK säkrade under helgen en finalplats till J20 finalen på fredag. Edsbyn besegrades med totalt 7-6 (2-2 och 5-4) över två matcher.

Den andra semifinalen i Sapa arena blev en rysare och avgjordes inte förrän i slutminuterna. VBK var på väg att missa finalfesten när Pontus Nordström skickade in 5-4 och såg till drömmen om ett nytt guld lever vidare.

Även P18 laget tog sig till final och har nu chansen att försvara sin guldmedalj från i fjol.

Efter förlust borta mot Sandviken med 5–2 var uppförsbacken brant inför returen i Sapa arena. Men det gulsvarta gänget klev ut och ordnade en finalplats efter seger med 4–1 under söndagen.

Fullt så dramatiskt blev det inte när Skirö AIK fixade sin finalbiljett. Skirötjejerna vann sin första semifinal mot Uppsala Bois med 9-0 och vann även den andra semifinalen under söndagen med 5-4 på bortaplan.

Noterbart är att hela nio av tjejerna i Skirö AIK:s lag under lördagen även var med och spelade hem en guldmedalj i Svenska Spel cup till Småland. I det laget ingick även spelare från Tranås Bois.

NIF P18 och Tranås Bois F17 hade också chansen på finalspel men föll i sina respektive semifinaler.

VBK J20 ställs nu mot IFK Vänersborg i sin final, för P18 står Edsbyn för motståndet och Skirö AIK ställs mot Sandvikens AIK.