Vetlandakillen Lucas Blom lägger skridskorna på hyllan. 26–åringen har nyligen flyttat till Abu Dhabi för ett civilt jobb meddelar hans klubb Tellus Bandy på sin hemsida.

Lucas Blom är fostrad i VBK och lämnade moderklubben 2010 på grund av studier och spelade därefter tre år i Motala innan han hamnade i Tellus 2013.

Sedan dess har han varit med på Stockholmsklubbens häftiga resa upp i elitserien. Under sina år i Tellus har han även blivit en stor profil i klubben. När 26–åringen nu lägger rören på hyllan hyllas han tillsammans med Joel Pettersson som också väljer att lämna Tellus.

– Det är med stort vemod som dessa två av våra större profiler de senaste åren lägger sina skridskor på hyllan. Båda killarna är riktiga fanbärare inom föreningen med sitt sätt att vara på isen och vid sidan om. De var båda ledarpersoner i gruppen och oerhört uppskattade inom laget, skriver klubben på sin hemsida.

Under juniortiden i Vetlanda BK var Lucas Blom med och vann guld i P15 och P16. Han har även gjort en elitseriematch för Vetlanda BK säsongen 2010.

Då utmärkte sig Blom dessutom med att smälla dit en hörna i debuten borta mot Falun.

Fotnot: Tidningen har sökt Lucas Blom utan framgång.