Vetlanda BK:s sportgrupp jobbar på högvarv just nu för att sy ihop truppen inför framtiden. Tidigare i veckan fick klubben en viktig pusselbit på plats när Niklas Gälman skrev nytt kontrakt.

Relaterat: Viléns tid att glänsa - "Vågar göra det lilla extra nu"

Nu landar VBK ännu en tung fortsättning. Efter viss konkurrens från andra klubbar har Pontus Vilén bestämt sig för tre nya år i Vetlanda BK.

– Jag ville tänka efter lite innan jag fattade mitt beslut. Nu kom jag fram till att det för min egen utveckling var bäst att fortsätta i VBK, säger han till klubbens hemsida.

Pontus Vilén gick från klarhet till klarhet på mittfältet under säsongens gång. 23–åringen var en av dem som verkligen klev fram och fyllde luckan efter spelarna som lämnade förra våren.

Relaterat: Nyckelspelaren stannar i VBK

Vetlandas tränare Patrik "Putte" Johansson framhåller Vilén som en av lagets viktigaste spelare.

– Jag tycker att han sett över säsongen var vår bäste och jämnaste spelare. Han är på plats sju dar i veckan och bidrar. Han är proffsig. Han driver laget och ger med sin spelstil energi, säger "Putte" till klubbens hemsida.

VBK–tränaren tror att Vilén kommer att bli ännu bättre under sina kommande tre år klubben.

– Han har haft andra anbud vilket inte är så konstigt. Nu är vi väldigt glada att han stannar hos oss. I år hade han en väldigt viktig roll i speluppbyggnaden men han har också offensiva kvalitéer som vi hoppas kunna utnyttja bättre nästa säsong, säger han.

Annons

Relaterat: Lista: Spelarna som VBK borde hugga på: ”En bättre värvning är svår att landa”