– Publiken i Eksjö får gärna förbereda sig genom att gå in och lyssna på mina låtar, så de de kan sjunga med och supporta mig, säger hon.

Låten ”Ska det va så här” skrev hon i höstas när me too precis hade dragit igång. Kvinnornas berättelser väckte mycket känslor och Stina Velocette tror att hennes låt blev stor eftersom hon fångade upp vad många gick och tänkte på.

Tror du att me too har förändrat klimatet på festivaler?

– Det är svårt att säga, men man kan ju hoppas att folk – män – tänker efter innan de gör något dumt.

Stina Velocette

Ålder: 34

Bor: Göteborg

Familj: Ja!

Karriär: Har sysslat med hiphop och reg..

Stina Velocette

Ålder: 34

Bor: Göteborg

Familj: Ja!

Karriär: Har sysslat med hiphop och reggaemusik sen 2001. Bland annat med banden Äkta Kärlek och Serengeti. Varit på turné med världsartister och fått snurr på flera låtar i P3.

2016 släppte hon sina första låtar som soloartist och förra året kom hennes hyllade EP ”Motljus”, som beskrivs som RnB på svenska.

Driver eget skivbolag och studio där i första hand kvinnor får komma fram. Har även producerat musik åt SVT och gjort poddjinglar.

Annons

Två spelningar

Artistnamnet Velocette är Stinas andranamn och kommer från en motorcykel. Och på stadsfesten lär det bli drag eftersom hon utlovar en show med sina bästa låtar.

– Jag har aldrig varit i Eksjö, säger hon. Men jag har hört att det ska vara fint där.

Inte nog med att hon själv spelar på fredagskvällen. Några timmar senare kommer hon även göra ett inhopp då Kapten Röd står på scen.

– Jag hinner i alla fall byta scenkläder, säger hon med ett skratt.