Annons

Vetlanda kan nå superettan efter protest: ”De större lagen kan inte få bete sig så här”

Vetlanda kan nå superettan efter protest: ”De större lagen kan inte få bete sig så här”

Säsongens sista match är spelad.
Men Vetlanda BTK:s chans att nå superettan lever vidare.
– Vi kommer lämna in en protest och hävda att det är vi som ska ha platsen i superettan, säger ledaren Klas-Peter Ljunggren.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Flera bostadsinbrott på Höglandet

Flera villaägare på Höglandet har drabbats av inbrott den gångna helgen. I ett fall fick gärningspersonen, eller personerna, upp bostadens kodlås medan man i övriga fall har tagit sig in fönstervägen.

Alternativet: Förskola kan byggas på Jordgubbsfältet i Kvarnarp

Nu ser tjänstemän i kommunen över ytterligare ett alternativ till var den planerade förskolan i Kvarnarp ska placeras. Till det tidigare förslaget vid Dukers väg presenteras nu även tankar om att bygga på Jordgubbsfältet.
– Vi har en stor utmaning framför oss och vi jobbar med parallella spår, säger Marcus Åberg, planarkitekt på kommunen.

Partierna vill se fler bostäder för äldre

Det råder politisk samsyn kring att det finns ett glapp i flyttkedjan mellan den vanliga bostaden och särskilt boende för äldre. Det framgår av den enkät som seniorföreningarna gjort inför valrörelsen. Alla vill se fler trygghetsboenden, men är inte eniga om vem som ska bygga dem.

Fler brandmän behövs: ”Det sliter på bemanningen”

Att hitta tillräckligt med deltidsbrandmän är fortsatt ett bekymmer i Mariannelund. Måhända kan helgens öppet hus-hållande ändå väcka nyfikenhet och leda till att någon hoppar på gemenskapen på stationen.

Film om Ydre rosad på hemmaplan - nu erövrar den resten av landet

Händelser i Ydre fick ett varmt mottagande vid Sverigepremiären på hemmaplan. Nu visas filmen över hela landet med start i Norrköping, Västerås och Östersund på fredag.

Nu växer ormen på Linnéskolan

Läsormen som breder ut sig i matsalen på Linnéskolan blir allt längre för varje dag. Eleverna börjar närma sig slutmålet – 100 000 läsa sidor sidor inom en femveckorsperiod.

Polisen hittade cyklande tjuv - efter flera dygn

En medicinstöld på ett apotek i Nässjö kan vara på väg att klaras upp. Tjuven cyklade från brottsplatsen – men den misstänkte mannen hittades av polisen flera dygn senare och kan nu komma att straffas för stölden.

Emily hann bara till hallen innan Alvin föddes

Alvin, 3 665 gram och 50 centimeter lång, gjorde verkligen en blixtentré när han kom till världen klockan 04.47 på onsdagsmorgonen.
När ambulanspersonalen var på plats i Gällaryd var Emily och Marcus Youngströms lille pojke redan född.
Artikel 2 av 9
Flera bostadsinbrott på Höglandet
Tillbaka till startsidan